Veelgestelde vragen

Stel hieronder uw vraag, of geef het onderwerp op waar u naar op zoek bent.

Wat is een verwijsindex?

De verwijsindex zorgt ervoor dat  bekend is wie bij welk gezin is betrokken. Daarom maakt ook Kenter gebruik van deze verwijsindex. Het is een online hulpmiddel voor hulpverleners om snel met elkaar in contact te komen. Alleen je naam en adresgegevens worden in de index vastgelegd. 

Voor meer informatie over de verwijsindex klik  hier 

 

Wat zijn mijn rechten en plichten?

Bij de start van de zorg bij Kenter Jeugdhulp ontvangen ouders/verzorgers en jongeren een startpakket met daarin alle informatie over regelingen en beleid waar ze als cliënt mee te maken hebben. In de folder over rechten en plichten zijn de belangrijkste punten uit het privacyreglement en de klachtenregeling opgenomen.

Voor uitgebreide rechten en plichten regelingen, klik hier

Voor welke opvoed en opgroeiproblemen?

Iedereen die stuit op opvoed en opgroeiproblemen of vragen van welke aard ook, kan bij Kenter Jeugdhulp terecht. U stuit bijvoorbeeld op terugkerende moeilijkheden met uw baby of peuter, of misschien maakt u zich zorgen over de ontwikkeling van uw kind. Wellicht heeft u te maken met een opstandige puber of een kwetsbare jongere en komt u er zelf niet uit, ook niet met huisarts of lichte hulp. Het is ook mogelijk dat er psychische hulp nodig is, voor de problemen van uw kind. Wat de hulpvraag ook is: bij moeilijkheden die te maken hebben met opgroeien en opvoeden, biedt Kenter altijd de best passende hulp.

hulp, hulpvraag, probleem, opvoeden, opvoeding, opgroeien, opvoedprobleem, voor welke hulp,