Leden van de PleegOuderRaad

Joep

Ik ben sinds 2016 pleegvader van een jongen, in 2021 is er een tweede jongen bijgekomen, eerst allen voor de weekenden, maar inmiddels woont hij helemaal bij ons. Samen vormen we, een misschien niet, alledaags gezin met alles wat daar bij komt kijken. Wij wonen in een gezellig en sociaal buurtje in een hoekwoning met een grote tuin. Om ons heen hebben we veel water en groen en uitzicht op 2 molens. 

Ik vind dat een goede belangenbehartiging van het pleeggezin in de jeugdzorg belangrijk. Niet alleen bij Kenter Jeugdhulp maar ook bij landelijke verenigingen die zich bezig houden met pleegzorg en het geven van informatie aan gemeenten. Daar wil ik door middel van de POR een bijdrage aan leveren. Ik vervul de functie van Voorzitter.

Ilse

Ik ben Ilse Wessels. Samen met mijn grote liefde, Wolter, heb ik 3 prachtige dochters. Daarnaast hebben wij ook nog 2 uitwonende (stief) zoons. Sinds 2008 zijn wij pleegouders van een heel lieve pleegzoon. In 2011 is daar nog een heerlijke pleegdochter bij gekomen. Beide kinderen zullen in ons gezin opgroeien. Hiernaast hebben wij sinds 2016 altijd een plekje vrij voor crisisopvang van kinderen 0-6 jaar. Ik ben betrokken bij de pleegouderraad vanaf de start . 

Elsje

Elsje: Vanaf 2012 zijn mijn man en ik een netwerkpleeggezin. Ik ben toevallig in de POR gerold toen ik op een trainingsavond bij Kenter de vraag kreeg of de POR niet iets voor mij zou zijn, enthousiast als ik kan zijn, zei ik meteen ja. Ik ben er blanco ingestapt maar ondervond al snel hoe motiverend het is om samen met de andere leden de gemeenschappelijk belangen van pleegouders te mogen vertegenwoordigen en doe dat dan ook met heel veel plezier.

Renate

Ons gezin heeft crisisopvang gedaan. Onze derde crisisbaby is gebleven en inmiddels hebben we de pleegoudervoogdij over haar. Pleegzorg zit in mijn hart en ik lever graag een bijdrage aan een sterke en betrokken pleegzorg-organisatie. 

Jack

Toen ik oproep zag dat de de POR nieuwe leden zocht heb ik geen moment getwijfeld om mij aan te melden. Als pleegouder loop je tegen bepaalde vraagstukken aan en de POR is volgens mij bij uitstek geschikt om juist deze vraagstukken in algemene zin bespreekbaar te maken. Daardoor ben ik in staat om een constructieve bijdrage aan de jeugdzorg te leveren. Iets waar ik mij vol voor ga inzetten.