Leden van de PleegOuderRaad

Joep

Ik ben sinds 2016 pleegvader van een jongen, in 2021 is er een tweede jongen bijgekomen, eerst allen voor de weekenden, maar inmiddels woont hij helemaal bij ons. Samen vormen we, een misschien niet, alledaags gezin met alles wat daar bij komt kijken. Wij wonen in een gezellig en sociaal buurtje in een hoekwoning met een grote tuin. Om ons heen hebben we veel water en groen en uitzicht op 2 molens. 

Ik vind dat een goede belangenbehartiging van het pleeggezin in de jeugdzorg belangrijk. Niet alleen bij Kenter Jeugdhulp maar ook bij landelijke verenigingen die zich bezig houden met pleegzorg en het geven van informatie aan gemeenten. Daar wil ik door middel van de POR een bijdrage aan leveren. Ik vervul de functie van Voorzitter.

Ilse

Ik ben Ilse Wessels. Samen met mijn grote liefde, Wolter, heb ik 3 prachtige dochters. Daarnaast hebben wij ook nog 2 uitwonende (stief) zoons. Sinds 2008 zijn wij pleegouders van een heel lieve pleegzoon. In 2011 is daar nog een heerlijke pleegdochter bij gekomen. Beide kinderen zullen in ons gezin opgroeien. Hiernaast hebben wij sinds 2016 altijd een plekje vrij voor crisisopvang van kinderen 0-6 jaar. Ik ben betrokken bij de pleegouderraad vanaf de start . 

Elsje

Elsje: Vanaf 2012 zijn mijn man en ik een netwerkpleeggezin. Ik ben toevallig in de POR gerold toen ik op een trainingsavond bij Kenter de vraag kreeg of de POR niet iets voor mij zou zijn, enthousiast als ik kan zijn, zei ik meteen ja. Ik ben er blanco ingestapt maar ondervond al snel hoe motiverend het is om samen met de andere leden de gemeenschappelijk belangen van pleegouders te mogen vertegenwoordigen en doe dat dan ook met heel veel plezier.

Renate

Ons gezin heeft crisisopvang gedaan. Onze derde crisisbaby is gebleven en inmiddels hebben we de pleegoudervoogdij over haar. Pleegzorg zit in mijn hart en ik lever graag een bijdrage aan een sterke en betrokken pleegzorg-organisatie. 

Saskia

Mijn naam is Saskia Pinkster, ik ben een alleenstaande moeder van 2 jongens, Lars (8) en Javi (5). De jongste woont bij mij sinds juli 2020 en is mijn pleegzoon. Wij wonen in Beverwijk. Sinds 1,5 jaar heb ik een leuke vriend en hij woont in Haarlem met zijn 2 jongens van 13 en 9 jaar oud. Doordeweeks ben ik Campagnemanager bij DPG Media in Amsterdam. Ik schilder en teken graag in mijn vrije tijd en hou van gezellige momenten met vrienden en familie of ga graag naar een festival. De reden dat ik bij de POR wilde is omdat ik meer inzicht wilde krijgen in de wereld van pleegzorg en daarmee een verschil kan maken voor anderen en voor mijzelf.