Veelgestelde vragen

Wat is een verwijsindex?

In Nederland zijn veel professionals van verschillende organisaties die jongeren en ouders ondersteunen bij opvoeden en opgroeien. Soms weten deze organisaties van elkaar niet wie wat doet, wie bij welk gezin betrokken is, of wat er precies aan de hand is. Als ze dat wel weten, werken ze nog beter samen. Daarom maken gemeenten en organisaties in Nederland gebruik van de verwijsindex, een online hulpmiddel voor hulpverleners om snel met elkaar in contact te komen. Ook Kenter werkt met de verwijsindex.

 

Wat zijn mijn rechten en plichten?

Bij de start van de zorg bij Kenter Jeugdhulp ontvangen ouders/verzorgers en jongeren een startpakket met daarin alle informatie over regelingen en beleid waar ze als cliënt mee te maken hebben. In de folder over rechten en plichten zijn de belangrijkste punten uit het privacyreglement en de klachtenregeling opgenomen.

Voor uitgebreide rechten en plichten regelingen, klik hier

Zijn er uitzonderingen op de ingekochte hulpvormen door gemeenten?

Voor sommige vormen van hulpverlening zijn er ook overeenkomsten bereikt met de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Alkmaar en Haarlemmermeer. Als u het gezag over een kind of jongere heeft, maar u woont niet in één van deze gemeenten, dan kan alleen worden aangemeld na uitdrukkelijke toestemming van de betreffende gemeente(n).