Pubers zijn leuk! (..en pleegouders ook)

Onze pleegzoon puber van vijftienenhalf jaar maakt de laatste maanden de meest vreemd klinkende geluiden, het best te vergelijken met de primitieve uitstoten van een Neanderthaler. Hij doet dit niet omdat hij lichtelijk gestoord is en er dus niets tegen kan doen, maar gewoon omdat hij het leuk vindt. En een voor hem bijkomend voordeel is, dat hij zijn mede gezinsleden er hevig mee irriteert en dat schijnt deze puber juist zo leuk te vinden. Nou gaat hij met de feestdagen op vakantie naar Parijs, voor mijn man en mij een mooi pressie middel om eindelijk van de uitstoten verlost te worden, toch? Toen hij weer eens bezig was kreeg hij dan ook te horen, “ken je die jongen die naar Parijs zou gaan? Die ging niet!”. Dus als je verstandig bent stop je met dat irritante gedoe. Het enige wat wij ermee bereikten was een luid lachende puber die zei, “jullie zijn echt erg”. Deze uitspraak hebben we er overigens wel ingehouden, elke keer als hij iets niet gedaan heeft wat hij wel had moeten doen krijgt hij dit nu te horen. En al helpt het niet, een lachende puber is ook wat waard.

Maar nog steeds zijn we niet verlost van zijn irritante uitstoten, tot hij laatst vroeg of er een vriendin langs mocht komen. Natuurlijk mag dat, wat leuk heb je een vriendin? Nee joh geen vriendin, gewoon een vriendin. Ik kan toch gewoon een vriendin hebben? Toen het ons duidelijk was dat het niet zijn, maar gewoon een vriendin was, kreeg mijn man ineens een fantastisch idee. Een idee wat ons vast van die uitstoten zou kunnen verlossen, het was gewaagd maar echt zeker het proberen waard. We gaan ervoor!

Het moment is daar dat het meisje zich keurig komt voorstellen, ietwat verlegen, maar niet zo dat ze niet tegen een zou stootje kunnen, steekt ze haar hand uit, onze puber naast haar staand.  Mijn man stelt zich voor direct gevolgd door een primitieve oerkreet, waarop ik meteen aan kom aanlopen, ondertussen kreten slakend, ook ik stel mij voor met direct  weer een uitstoot. Onze puber verontschuldigde zich meteen, ze zijn gestoord let maar niet op ze, en vraagt ons of we ff normaal kunnen doen. Nee schat dat gaat niet (kreet) wij snappen nu eindelijk (uitstoot)  waarom jij (rochelend geluid) al die meest vreemd klinkende (kreet) geluiden maakt, het is gewoon zo ontzettend leuk om te doen.(schaterlachend) Onze puber heeft iets uit te leggen aan zijn, een vriendin. Ik ben benieuwd of hij dat ook met bijpassende geluiden doet.