Actuele wachttijden

Gegevens bijgewerkt op 6 maart 2023

Voor de gemiddelde wachttijden tussen aanmelding en het eerste (intake) gesprek (ambulante hulpvormen)  of plaatsing (24 uurs hulp en deeltijd), klik actuele wachttijden

Wachten op hulp

Kenter Jeugdhulp probeert de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De landelijke afspraak voor Jeugd GGZ-hulp (de zogenoemde Treeknorm) is dat binnen vier weken vanaf aanmelding het eerste intakegesprek/contact met een hulpverlener plaatsvindt en binnen tien weken vanaf de intake, de behandeling start. Binnen Kenter gelden de GGZ normen ook voor Jeugdhulp. Binnen Kenter worden maandelijks de wachttijden gemonitord door managers en leidinggevenden.

Er is bij ambulante hulpvormen geen extra wachttijd na eerste gesprek, dan start de hulp ook meteen. Bij deeltijd en 24-uurshulp is er op korte termijn een afstemmingsgesprek en bij plaatsing op de wachtlijst zijn de in de tabel genoemde wachttijden te verwachten tot moment van plaatsing.

N.B. Voor de aanmeldingen voor het kind en jongerenteam Santpoort en IJmond en het FACT is de wachttijd als gevolg van grote aantallen sub-acute en acute aanvragen de afgelopen periode flink opgelopen. Daarom hebben we vanaf 1 juni een aanmeldstop ingelast. Zodra de wachttijd weer onder de vier maanden is zullen we de aanmeldstop opheffen.

De genoemde wachttijden zijn altijd onder voorbehoud en worden maandelijks bijgewerkt. 

 

 

Zoekwoorden: wacht, wachten, wachtlijst, wachtlijsten, wachttijd, wachttijden, wacht lijst, wacht lijsten, wacht tijd, wacht tijden