Toestemming voor het verstrekken of opvragen van gegevens

Zonder toestemming van van ouder(s), wettelijke vertegenwoordigers en/of van jou, verstrekken we geen informatie en zonder deze toestemming vragen wij geen informatie op bij derden Ook hiervoor geldt als uitzondering bijvoorbeeld onveiligheid. Soms vraagt een hulpverlener in het belang van de actuele hulpverlening informatie van een afgesloten hulptraject op. Dat opvragen van gegevens en inzage in je dossier kan op verschillende momenten vanaf de aanmelding nodig zijn. We vragen in elke situatie opnieuw om je toestemming. Op het toestemmingsformulier staat beschreven met welk doel en door wie de gegevens worden opgevraagd, ingezien of verstrekt.

Wanneer je eerder hulp van Kenter ontving, krijg je na je nieuwe aanmelding een formulier waarin je toestemming geeft voor inzage in een afsloten dossier. Gemeenten en andere financiers krijgen nooit inhoudelijke informatie van ons.

Als je vindt dat Kenter niet zorgvuldig met je gegevens omgaat kun je contact opnemen met je hulpverlener of met onze functionaris gegevensbescherming (datalek@kenterjeugdhulp.nl).

Terug naar start

Terug naar inhoudsopgave