Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ)

AKJ – Vertrouwenspersonen in de jeugdhulp

Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders én verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ). Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is gratis. Het AKJ is een zelfstandige stichting. Onze vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van Kenter Jeugdhulp.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor jou doen?

Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je er niet uit komt met de hulpverlener van Kenter Jeugdhulp, kun je contact opnemen met een vertrouwenspersoon van het AKJ. Allereerst luistert AKJ naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon jouw verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met Kenter Jeugdhulp.

Zo bereik je het AKJ

Op de website van het AKJ vind je meer informatie en alle contactgegevens. Je kunt ons bellen op 088 – 5551000, mailen met info@akj.nl of het contactformulier invullen op onze website. Je kunt ook chatten met een vertrouwenspersoon. Dat kan van maandag t/m donderdag van 16.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur.

Vertrouwenspersonen van Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ) bezochten fasenhuizen en KTC’s 

In opdracht van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft het AKJ in 2015 in heel Nederland het vertrouwenswerk bij jeugdhulpinstellingen uitgevoerd. Twee vertrouwenspersonen van het AKJ waren beschikbaar voor jongeren die bij Kenter wonen. Zij bezochten meerdere keren de fasehuizen en KTC’s, de gezinshuizen en de groepen.