Nieuws

Verrassend Passend

Op steeds meer plaatsen in het land slaan scholen en jeugdhulporganisaties de handen ineen. De special Verrassend Passend ‘Samenwerking onderwijs – jeugd’ geeft hiervan mooie voorbeelden. De samenwerkende partners willen ieder kind optimale ontwikkelingsmogelijkheden bieden en spannen zich hier gezamenlijk voor in.

Kenter is binnen Verrassend Passend vertegenwoordigd door het IKC waarin leerkracht en hulpverleners samenwerken binnen de school.

Zie de bijlage bij dit bericht: IKC IJmond De Boekanier

Op de foto vlnr: Julia Kerklaan, Mark Nijland en Monique Engelsma

Workshop: Maak het verschil met kennis over trauma!

In het kader van de Week tegen Kindermishandeling (18 t/m 24 november 2019) verzorgen collega’s van het KJTC een workshop. Het thema van de Week is dit jaar: Maak het verschil met kennis over trauma!

In dit bericht lees je alle informatie over de workshop.

Verder lezen →

Prinses Beatrix komt naar landelijke pleeggrootouderdag in Alkmaar

Alkmaar

Prinses Beatrix komt woensdag 6 november naar sportcentrum De Meent in Alkmaar. Ze woont de opening van de landelijke pleeggrootouderdag bij en spreekt aansluitend met enkele pleegopa’s en -oma’s en pleegkleinkinderen over hun ervaringen. Ook bezoekt prinses Beatrix activiteiten waar kinderen aan deelnemen. Zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdagochtend bekendgemaakt. De bijeenkomst, die elk jaar in een andere provincie plaatsvindt, is een initiatief van de Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland.Deze stichting is in 2008 opgericht en zet zich in voor grootouders die voltijds voor hun kleinkinderen zorgen.Van de 20.000 pleegkinderen in Nederland is van circa 4000 bekend dat zij bij hun opa en oma wonen.

Bron: Noord-Hollands Dagblad

Aanmeldstop voor cliënten 18+ die verzekerd zijn bij CZ

Vanaf heden geldt een aanmeldstop voor 18+ cliënten die verzekerd zijn bij zorgverzekeraar CZ. Hieronder vallen OHRA en Nationale Nederlanden. De aanmeldstop geldt voor de rest van 2019. Reden voor de stop is de overschrijding van een budgetplafond voor 2019. Heeft u (cliënt of verwijzer) vragen over de inhoud van dit bericht neemt u dan contact op met het CZ Zorgteam. Zij kunnen aangeven waar CZ nog wel voldoende zorg heeft ingekocht. Dit bericht geldt alleen voor zorgverzekeraar CZ, niet voor de overige zorgverzekeraars.

Informatie avond Pleegzorg

Om geïnteresseerden meer te kunnen vertellen over pleegzorg organiseert Kenter regelmatig informatiebijeenkomsten in Santpoort-Noord. Tijdens deze informatieavonden komt o.a. aan de orde wat de achtergronden van pleegkinderen kunnen zijn, wat het betekent een pleegkind op te vangen, welke vormen van pleegzorg er zijn en hoe iemand pleegouder kan worden. Meer weten over inhoud, locatie en data? Klik hier.

4 september start KOPP-KVO groep

Opgroeien in een gezin waar een van de ouders psychische klachten of verslavingsproblemen heeft, is niet altijd makkelijk. Je maakt soms dingen mee die je vrienden niet begrijpen of misschien niet eens weten. In de KOPP-KVO groep kan je praten met jongeren (maximaal 6-8) die min of meer in dezelfde situatie zitten als jij. Je kunt in de groep praten over de problematiek die ouders kunnen hebben, en elkaar ook tips geven hoe ermee om te gaan. Er is natuurlijk ook tijd voor ontspanning! Voor meer informatie klik op onderstaande link!

KOPP-KVO

Didier Dohmen benoemd tot interim bestuurder Kenter Jeugdhulp

Op 5 juli a.s. start Didier Dohmen als interim bestuurder van Kenter Jeugdhulp. Didier volgt Rob van Dam op die onlangs om persoonlijke redenen zijn vertrek heeft aangekondigd.

De Raad van Toezicht is verheugd een ervaren interim bestuurder in de zorg in de persoon van Didier Dohmen te kunnen aanstellen bij Kenter Jeugdhulp: “we zijn ervan overtuigd dat we met de benoeming van Dohmen de beoogde koers kunnen voortzetten als integrale jeugdhulp specialist, gericht op goede samenwerking in de keten” aldus Corine Houtzagers, voorzitter van de Raad van Toezicht.