Nieuws

Kenter sluit aan bij ZorgDomein

Het is bij het merendeel van de huisartsen al een vertrouwd beeld. Als een patiënt wordt doorverwezen voor bijvoorbeeld aanvullend onderzoek in een ziekenhuis, is dat met één druk op de knop geregeld. De betreffende afdeling of specialist in het ziekenhuis hoeft niet meer te wachten op een patiënt met een verwijsbrief en kan zich beter voorbereiden op het eerste gesprek. Ook de patiënt kan zich beter voorbereiden: hij of zij ontvangt direct informatie over wat er verder aan informatie nodig is voor het bezoek bij de specialist. Kenter Jeugdhulp neemt op 10 september 2018 ZorgDomein in gebruik.Wat ZorgDomein precies is en waarom ook onze cliënten bij deze samenwerking baat hebben, is te lezen in dit nieuwsbericht. Op de foto: taart ter ere van de livegang.

Verder lezen →

Productie Jaarrekening 2017 en facturering uitdagingen voor Kenter

Productie Jaarrekening 2017 en facturering uitdagingen voor Kenter

Het produceren van een jaarrekening is elk jaar een enorme klus. De jaarrekening over 2017 bleek echter nog een extra uitdaging. In 2017 moesten namelijk de nieuwe administratieve eisen van de gemeenten worden doorgevoerd. Verder is Kenter halverwege het jaar gestart met Wincare. Het is inmiddels bekend dat dat de nodige startproblemen opleverde waardoor veel externe deskundigheid moest worden ingezet en dus betaald. Verschillende personele wisselingen maken de complexiteit compleet.

Verder lezen →

Nieuwe website over effectieve traumabehandeling voor kind en gezin

Trauma’s bij kinderen en jongeren zijn goed te behandelen. Wel is het nodig dat professionals zoals leerkrachten en huisartsen de signalen tijdig herkennen en goed verwijzen. Een nieuw online platform helpt daarbij: www.traumaexperts.nl

‘Trauma herkennen wordt eenvoudiger met dit platform’

Seksueel geweld, een ernstig ongeluk of een nare vluchtgeschiedenis uit een oorlogsgebied. Helaas maken kinderen en jongeren soms heftige gebeurtenissen mee. Sommigen verwerken dit op een natuurlijke manier, anderen hebben hard hulp nodig. Als verwijzer kun je de signalen tijdig herkennen en de juiste hulp inschakelen. Voor kennis en advies hierover kun je vanaf 20 juni terecht op een nieuwe online platform: www.traumaexperts.nl. Op de website staat ook een landelijk telefoonnummer waar verwijzers terecht kunnen voor advies en consultatie. Het KJTC zal hieraan meewerken.

Verder lezen →

Start nieuwe KOPP groep

Op 25 september om 15.30 uur start een nieuwe KOPP (Kinderen van Ouders met Psychische (en/of Verslavings-)Problemen) groep voor kinderen van 8-12 jaar. In totaal zijn er 8 bijeenkomsten van 1,5 uur (niet in de herfstvakantieweken) en een terugkombijeenkomst & 1 Ouderbijeenkomst van 1,5 uur (ochtend) Deelname is gratis. Als u klikt op KOPP 8-12 treft u de flyer van de groep met alle relevante informatie.

 

 

 

HKZ wordt ISO

De certificering volgens de HKZ normen is voor Kenter vanaf maart 2018 verleden tijd want per die maand heeft de ISO certificering zijn intrede gedaan. Voordeel van deze laatste certificering is dat de normen voor alle vormen van jeugdhulp gelden. Uiteraard blijven strikte toetsings vereisten van kracht. De overgangs toetsing volgens de nieuwe certificeringsmethode is succesvol verlopen. Daarmee is Kenter ISO proof!

Wij hebben nieuwe telefoonnummers!

Per 1 april zijn onze telefoonnummers gewijzigd. Het nieuwe algemene nummer van Kenter Jeugdhulp is 088 243 43 43. Kijk op de website voor de nieuwe telefoonnummers van onze locaties.

Nieuwe toegang Kenter Jeugdhulp

We doen er alles aan om een betere service te bieden. Om onze cliënt zo snel als mogelijk bij de juiste hulpvorm(en) terecht te laten komen is goede inhoudelijke triage en afstemming met in het aanmeldproces zeer belangrijk. Daarom introduceren we per 1 april een eenduidig aanmeldproces met een centraal georganiseerde toegang en een centraal aangestuurde cliëntenadministratie die alle aanmeldingen verwerkt. Dit doen we met een vaste groep aanmeldfunctionarissen en secretaresses.

Onze nieuwe toegangsnummers en e-mailadressen zijn:

                                                                      Telefoonnummer    e-mailadres

Aanmeldteam:                                            (088) 243 40 00         Adviesenaanmelding@kenterjeugdhulp.nl

Secretariaat Aanmelding en Advies: (088) 243 40 09          Aanmeldsecretariaat@kenterjeugdhulp.nl

Wij bieden graag ondersteuning op het gebied van consultatie, advies en voorlichting. Daarbij delen we kennis en bundelen we krachten. Op die manier zijn onze cliënten altijd verzekerd van de állerbeste hulp.

Onze cliëntenraad zoekt nieuwe leden

Het is heel belangrijk dat cliënten en ouders meepraten over de zorg die zij krijgen. Zij weten uit eigen ervaring hoe de hulp en zorg van Kenter bevalt, wat goed gaat en wat beter kan.

 Ben je cliënt of ouder van een cliënt en vind je het leuk om mee te praten over belangrijke zaken bij Kenter? Dan is de cliëntenraad op zoek naar jou! Je kan ook je naam en telefoonnummer bij ons achterlaten als je eerst vrijblijvend wilt praten over de mogelijkheden. Of als je een vergadering wilt bijwonen om te kijken of de cliëntenraad iets voor je is. Ons e-mailadres is: clientenraad@kenterjeugdhulp.nl. Dan nemen wij contact met je op. Klik hier voor meer informatie over de cliëntenraad.

 Ben je enthousiast geworden? Laat dan je naam en telefoonnummer achter op ons e-mailadres: clientenraad@kenterjeugdhulp.nl zodat wij contact met jou kunnen opnemen.

 Laat ons weten of we je welkom kunnen heten in onze cliëntenraad!