Nieuws

Uitnodiging (oud)cliënten jeugd-ggz: enquête over 1945-2015

De commissie Geweld in de Jeugdzorg (commissie De Winter) is bezig met een onderzoek naar de kinder- en jeugdpsychiatrie in opdracht van het kabinet. De commissie wil graag in contact komen met oud cliënten die gedwongen zijn opgenomen in de jeugd-ggz (deze afbakening tot gedwongen zorg is gemaakt omdat de rijksoverheid bij gedwongen opnames/verblijf een bijzondere verantwoordelijkheid vervult voor de veiligheid van kinderen en jongeren).

Voor meer informatie en de link naar de enquête:

http://www.ggz-connect.nl/bericht/9811/uitnodiging-oud-clienten-jeugd-ggz-enquete-over-1945-2015

 

Groot tekort aan pleegouders dreigt

Er dreigt een groot tekort aan pleegouders die voor een pleegkind willen zorgen. Vorig jaar bleef het aantal nieuwe pleegouders met 2500 voor het eerst sterk achter bij het aantal pleegvader en –moeders dat ermee stopt. Ondanks een wervingscampagne die een jaar eerder was gestart.

Lees het hele artikel, dat op 5 november j.l. werd gepubliceerd in het AD hier.

 

 

Feestelijke kick-off project Co-wonen 17+ in zorgcentrum Schoterhof

Woensdag 18 oktober was de feestelijke kick off van Co-wonen 17+; een project waarbij jongeren van Kenter Jeugdhulp en ouderen van SHDH Ouderenzorg samen in Schoterhof wonen. Omdat één van de jongeren een baby heeft van nog geen jaar oud en de oudste bewoner van Schoterhof 107 is, wonen héél jong en erg oud vanaf nu definitief onder één dak.

Link naar artikel Haarlems Dagblad 20-010-2017

Artikel Co-wonen 17+ Haarlems Dagblad