Nieuws

Dataverzameling Rewind and Fast Forward per 1 maart gestart

Vorig jaar zijn verschillende instellingen getraind in ITT en FITT en is een aantal pilots gestart om ervaring op te doen met het behandelprotocol. Het onderzoeksteam is blij te melden dat de METC (Medisch Ethische Toetsingscommissie) de studie heeft goedgekeurd waardoor vanaf 1 maart de dataverzameling van start is gegaan.

Verder lezen →

Kenter collega mede-auteur van gloednieuwe handleiding

Mariëtte Braam werkt al jaren binnen onze organisatie als bevlogen opleider voor de Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling (AIT). Zij is nog altijd even enthousiast over de mogelijkheden die deze inzet biedt. Door middel van het methodisch analyseren van korte video-opnames van alledaagse omgang van gezinsleden wordt de communicatiestructuur binnen het gezin zichtbaar. Van daaruit kan duidelijk worden wat een kind nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen.

AIT voor gezinnen met meervoudige en complexe problemen

Onlangs verscheen een boek met de nieuwe handleiding van de methodiekeigenaar onder de titel “Video-hometraining bij gezinnen met meervoudige en complexe problemen”. Mariëtte is één van de auteurs. Kenter Jeugdhulp heeft zowel inhoudelijk en financieel een grote bijdrage aan de totstandkoming van de handleiding geleverd.

Waarom een handleiding?

Hoewel de AIT methode al vele jaren een waardevolle aanvulling op het zorgaanbod biedt, ontbrak  een degelijk naslagwerk met specifieke informatie over de doelgroep die binnen Kenter zo bekend Het is een boek geworden met theorie maar met ook vooral heel veel concrete en praktische informatie.

Boekpresentatie

Op maandag 16 november werd de handleiding met veel trots op de online studiedag van AIT gepresenteerd. Zowel mede-auteur Mariëtte als Kenter manager Charlotte ten Brinck waren hierbij.

 

Kenter presenteert: werkenbijkenter.nl!

Met trots presenteert Kenter de nieuwe website werkenbijkenter.nl!

Alle vacatures op nieuwe website

In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan het verder ontwikkelen van de arbeidsmarktcommunicatie van Kenter. Dit was noodzakelijk omdat er een aantal functies binnen Kenter langdurig onvervuld bleven. Een belangrijk onderdeel van de nieuwe strategie is de lancering van een gloednieuwe website www.werkenbijkenter.nl.

Verder lezen →

Datalek blootgelegd door RTL nieuws

Datalek

Kenter is door RTL Nieuws op de hoogte gesteld van het feit dat een journalist van RTL via een oude domeinnaam van een rechtsvoorganger van Kenter, de Jeugdriagg, toegang heeft verkregen tot vertrouwelijke mailgegevens van en over (onder andere) onze cliënten. Daarnaast heeft de journalist toegang verkregen tot de polisgegevens van alle zorgverzekerden in Nederland.

We zijn hier zeer van geschrokken en betreuren dat dit kon gebeuren. Veiligheid van onze cliënten en van hun gegevens staan bij ons altijd voorop. 

Menselijke fout

Inmiddels is duidelijk dat de oorzaak een menselijke fout was. De oude domeinnaam, jeugdriagg.nl had moeten worden afgesloten, maar dat is niet gebeurd. We hebben vastgesteld dat de gegevens van onze cliënten en die van zorgverzekerden naast de betreffende onderzoeker van RTL nieuws, niet in handen van derden terecht zijn gekomen.

Het mailverkeer binnen Kenter jeugdhulp is in de gehele periode veilig geweest. Wij voldoen aan allerlei wettelijke eisen voor de AVG en de ICT (NEN 7510).

Ondernomen acties

We hebben de beveiliging direct op orde gebracht en de oude domeinnaam is weer in bezit van Kenter. Verder hebben we melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook de toegang tot de gegevens van Nederlandse zorgverzekerden is afgedicht. Kenter heeft een telefoonteam samengesteld voor vragen die per mail en telefonisch binnenkomen. Tenslotte laat Kenter – aanvullend op de jaarlijkse security check- een derde onafhankelijk partij diepgaand onderzoek doen naar onze status met betrekking tot databeveiliging.

Meer informatie

Wij begrijpen dat dit bericht voor onrust zorgt. Daarom hebben een speciaal nummer beschikbaar gesteld waarop cliënten ons kunnen bereiken als ze vragen hebben. U kunt ons ook mailen. Alle vragen worden direct beantwoord door de managers en functionaris gegevens bescherming van Kenter.

  • Het telefoonteam is bereikbaar tussen 8.30 uur en 17.00 uur op telefoonnummer: 088-2434002
  • Mailbox: vragen@kenterjeugdhulp.nl