Nieuws

Wij hebben nieuwe telefoonnummers!

Per 1 april zijn onze telefoonnummers gewijzigd. Het nieuwe algemene nummer van Kenter Jeugdhulp is 088 243 43 43. Kijk op de website voor de nieuwe telefoonnummers van onze locaties.

Nieuwe toegang Kenter Jeugdhulp

We doen er alles aan om een betere service te bieden. Om onze cliënt zo snel als mogelijk bij de juiste hulpvorm(en) terecht te laten komen is goede inhoudelijke triage en afstemming met in het aanmeldproces zeer belangrijk. Daarom introduceren we per 1 april een eenduidig aanmeldproces met een centraal georganiseerde toegang en een centraal aangestuurde cliëntenadministratie die alle aanmeldingen verwerkt. Dit doen we met een vaste groep aanmeldfunctionarissen en secretaresses.

Onze nieuwe toegangsnummers en e-mailadressen zijn:

                                                                      Telefoonnummer    e-mailadres

Aanmeldteam:                                            (088) 243 40 00         Adviesenaanmelding@kenterjeugdhulp.nl

Secretariaat Aanmelding en Advies: (088) 243 40 09          Aanmeldsecretariaat@kenterjeugdhulp.nl

Wij bieden graag ondersteuning op het gebied van consultatie, advies en voorlichting. Zo delen we kennis en bundelen we krachten. Zodat cliënten altijd verzekerd zijn van de állerbeste hulp.

Onze cliëntenraad zoekt nieuwe leden

Het is heel belangrijk dat cliënten en ouders meepraten over de zorg die zij krijgen. Zij weten uit eigen ervaring hoe de hulp en zorg van Kenter bevalt, wat goed gaat en wat beter kan.

 Ben je cliënt of ouder van een cliënt en vind je het leuk om mee te praten over belangrijke zaken bij Kenter? Dan is de cliëntenraad op zoek naar jou! Je kan ook je naam en telefoonnummer bij ons achterlaten als je eerst vrijblijvend wilt praten over de mogelijkheden. Of als je een vergadering wilt bijwonen om te kijken of de cliëntenraad iets voor je is. Ons e-mailadres is: cliëntenraad@kenterjeugdhulp.nl. Dan nemen wij contact met je op. Klik hier voor meer informatie over de cliëntenraad.

 Ben je enthousiast geworden? Laat dan je naam en telefoonnummer achter op ons e-mailadres: cliëntenraad@kenterjeugdhulp.nl zodat wij contact met jou kunnen opnemen.

 Laat ons weten of we je welkom kunnen heten in onze cliëntenraad! 

KOPP-KVO-groep start 26 september

 De KOPP/KVO-groep voor 13-15-jarigen start op woensdag 26 september van 16.00-17.30 uur en wordt gegeven door Miriam Warringa en Saskia Vlaming.

Er zijn 4 bijeenkomsten voor de herfstvakantie (26-9, 3-10, 10-10 en 17-10) en 4 na de herfstvakantie (7-11, 14-11, 21-11 en 28-11) en een terugkomstbijeenkomst die nog gepland zal worden.

Er zijn 2 ouderbijeenkomsten. Een op dinsdagavond 16 oktober van 18.30-20.00 uur en een na de herfstvakantie die nog gepland zal worden.

Alle bijeenkomsten zijn op de Hoofdpoort (Binnenweg 6 in Hoofddorp).

Flyer KOPP-KVO groep

Uitnodiging (oud)cliënten jeugd-ggz: enquête over 1945-2015

De commissie Geweld in de Jeugdzorg (commissie De Winter) is bezig met een onderzoek naar de kinder- en jeugdpsychiatrie in opdracht van het kabinet. De commissie wil graag in contact komen met oud cliënten die gedwongen zijn opgenomen in de jeugd-ggz (deze afbakening tot gedwongen zorg is gemaakt omdat de rijksoverheid bij gedwongen opnames/verblijf een bijzondere verantwoordelijkheid vervult voor de veiligheid van kinderen en jongeren).

Voor meer informatie en de link naar de enquête:

http://www.ggz-connect.nl/bericht/9811/uitnodiging-oud-clienten-jeugd-ggz-enquete-over-1945-2015

 

Groot tekort aan pleegouders dreigt

Er dreigt een groot tekort aan pleegouders die voor een pleegkind willen zorgen. Vorig jaar bleef het aantal nieuwe pleegouders met 2500 voor het eerst sterk achter bij het aantal pleegvader en –moeders dat ermee stopt. Ondanks een wervingscampagne die een jaar eerder was gestart.

Lees het hele artikel, dat op 5 november j.l. werd gepubliceerd in het AD hier.

 

 

Feestelijke kick-off project Co-wonen 17+ in zorgcentrum Schoterhof

Woensdag 18 oktober was de feestelijke kick off van Co-wonen 17+; een project waarbij jongeren van Kenter Jeugdhulp en ouderen van SHDH Ouderenzorg samen in Schoterhof wonen. Omdat één van de jongeren een baby heeft van nog geen jaar oud en de oudste bewoner van Schoterhof 107 is, wonen héél jong en erg oud vanaf nu definitief onder één dak.

Link naar artikel Haarlems Dagblad 20-010-2017

Artikel Co-wonen 17+ Haarlems Dagblad

Week van de Pleegzorg

Van 1 november t/m 8 november 2017 wordt voor de derde keer de ‘Week van de Pleegzorg’ georganiseerd. Het doel van deze actieweek is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. In deze week worden in heel het land uiteenlopende activiteiten georganiseerd door de pleegzorgaanbieders. Een belangrijk onderdeel vormen de acties om nieuwe pleegouders te werven: “pleegouders werven pleegouders”, in het kader van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’.

Kenter Pleegzorg is heel blij met de huidige pleeggezinnen. Om de gezinnen te bedanken en even in het zonnetje te zetten hebben we diverse activiteiten georganiseerd en hopen u daar te ontmoeten.

Zwembad de Waterakkers opent de hele week haar deuren en geeft net zoals de afgelopen jaren weer vrijkaartjes weg aan alle pleeggezinnen.

Het programma ziet er als volgt uit:       

Op woensdag 1 november 2017 starten we de week met een interactief poppentheater POPCONTACT voor de jongste jeugd tot 12 jaar. Alle pleeggezinsleden zijn welkom voor de voorstelling “Chico”. Anke van Vliet heeft speciaal voor pleegzorg een voorstelling gemaakt, waarin de volgende thema’s naar voren komen: niet thuis wonen, loyaliteit & eigen kracht.
De 1e voorstelling start om 14.00 uur. De 2e voorstelling om 15.30 uur.
Pleegouders & (pleeg)kinderen krijgen de kans om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie, thee en limonade.

Donderdagavond 2 november 2017 wordt er vanaf half 8 een thema-avond voor pleegouders georganiseerd. De POR heeft Tischa Neven uitgenodigd om iets meer over het gedrag en de ontwikkeling van pubers te vertellen. U bent allen van harte welkom! Iedere pleegouder kan iemand meenemen, die ook in pleegzorg geïnteresseerd is.  

Zondag 5 november 2017 wordt voor de jongeren met een minimale lengte van 155 cm, een viertal clinics georganiseerd op fatbikes. Een fatbike is een MounTainBike (MTB) die op grote voet leeft. De fietsen zijn uitgerust met extra brede banden van zo’n 12 cm, super vet! Dit doen wij in samenwerking met BRUUT Bikes. Er zijn clinics voor gevorderden en beginners.

Maandag 6 november 2017 is er een informatieavond voor nieuwe aspirant pleegouders. Geïnteresseerde aspirant pleegouders kunnen zich hiervoor opgeven.

Dinsdagochtend 7 november 2017 is er een themaochtend voor het team. “Yes we Can clinics” komt de begeleiders pleegzorg iets vertellen over hun werkwijze.

Woensdag 8 november 2017 sluiten we de week af met een plons in zwembad de Waterakkers.

 

U kunt zich voor alle onderdelen specifiek opgeven en krijgt via de e-mail nog nadere informatie.  

Op de website van pleegzorg Nederland worden er meer activiteiten aangeboden.

Heeft u ideeën om op een andere manier pleegouders te werven, laat het ons dan weten. We stellen het op prijs als u bijvoorbeeld op uw werk of op de school van uw kinderen mensen bij een brengt om naar de verhalen over pleegzorg te luisteren. We schrijven graag een artikel in uw personeelsblad of in de schoolkrant. Ook komen we de verhalen graag face to face vertellen en delen we graag onze informatie. Hiervoor kunt u contact opnemen met Yolande Hijmans, yolandehijmans@kenterjeugdhulp.nl

 

 

Start KOPP groep 4 oktober 2017

Op 4 oktober 2017 start de Doe-Praat groep voor kinderen van 8-12 van ouders met psychiatrische problemen.

Wat is KOPP?

KOPP is de afkorting voor Kinderen van Ouders met Psychische (en/of verslavings-)Problemen. Als je als kind opgroeit in een gezin dat te maken heeft met deze problematiek, kan dat ingrijpend zijn. 

Voor wie?

De groep is bedoeld voor kinderen die worstelen met een feitelijk gestelde psychiatrische diagnose van hun moeder en/of vader of de gevolgen ervan. De kinderen hebben een gemiddelde intelligentie (IQ 90 en hoger) en zijn gemotiveerd om deel te nemen. Ouders geven hun zoon en/of dochter toestemming om te vertellen over de thuissituatie.

Doel van de bijeenkomsten?

Het doel van de KOPP-groep is om de weerbaarheid van kinderen te vergroten. Het nut van deze aanpak is aangetoond (evidence based).

Hoe?

Kinderen worden met elkaar in contact gebracht (lotgenotencontact), voorgelicht en ondersteund. Regelmatig wordt gesproken over belangrijke relaties met anderen (vrienden, familie, oma/opa’s) In de groep zullen we naast praten ook vaak spelletjes doen en knutselen.

Wie kunnen (naast cliënten van Kenter) aanmelden?

Instellingen die deelnemers kunnen aanmelden zijn: GGZingeest, Centrum voor Jeugd en Gezin, Stichting Meerwaarde, Spirit, Altra, Amstelring, JBRA of vergelijkbare organisaties. In verband met WMO financiën is de groep alleen toegankelijk voor kinderen uit de gemeente Haarlemmermeer.

Wanneer?

De groep komt 8 keer bijeen op woensdagmiddag 4, 11 en 18 oktober en 1, 8, 15, 22 en 29 november van 15:30 tot 17:00 uur.

Het maximale aantal deelnemende kinderen is 8. Vooraf wordt een intakegesprek gevoerd met ouders en kind en na afloop van de groep vindt een evaluatiegesprek plaats.

Locatie

Kenter Jeugdhulp, Spaarnepoort 1, Hoofddorp

Meer informatie?

Voor nadere informatie kunt u terecht bij Jolanda van Nes (cursusleidster) jolandavannes@kenterjeugdhulp.nl  of 023-8903500

Meer algemene informatie over KOPP zie: https://kenterjeugdhulp.nl/hulp-bij/kopp/