Interne fusiedag 18 juni

Interne fusiedag 18 juni

Op donderdag 18 juni 2015 vond de Kick-off bijeenkomst van de fusie plaats.
Zo’n 300 collega’s vanuit de Jeugdriagg en OCK het Spalier waren naar Santpoort-Noord gekomen om o.a. te ontdekken wat de nieuwe organisatienaam wordt, wat de fusie voor hen betekent en om interessante workshops te volgen.

Meer innovatiemogelijkheden

Dagvoorzitter ‘Gerry’ van het Bouwteam verzorgde de plenaire opening met aansluitend een gesprek met bestuurders Kees Bastiaanse en Hendrik Beelen. Om met elkaar kennis te maken, waren ze in het verleden samen “een broodje kaas” gaan eten. Daar hielden ze allebei zo’n goed gevoel aan over, dat dit eigenlijk gezien kan worden als de start van de fusiebesprekingen: “Samen hebben we meer mogelijkheden voor innovatie”.

Nieuwe naam

Met een fotopresentatie en kennisquiz werd terug geblikt op meer dan 610 jaar OCK het Spalier en 83 jaar Jeugdriagg.
Met het wegtrekken van het spandoek met de oude logo’s kwam de fonkelnieuwe naam met de nieuwe huisstijl tevoorschijn: Kenter Jeugdhulp! Een net boven in de nok van de manege werd opengetrokken met ballonnen in de frisse logo-kleuren oranje, blauw en rood.
Per 1 juli is Ans Engelsman voorzitter van de nieuwe Raad van Toezicht. Zij vertelde dat de slogan van Kenter Jeugdhulp is ‘dichtbij en deskundig’ en deelde een ‘paspoort’ van de nieuwe organisatie uit met de belangrijkste kenmerken: de missie, de kracht van de nieuwe organisatie en de hulpvormen”. Dit boekje is bestemd voor alle bestaande en nieuwe cliënten van Kenter Jeugdhulp.

Workshops

Het middagprogramma betrof workshops over o.a. het beleid van de nieuwe organisatie, speeddaten met elkaar, multifocaal en multidisciplinair werken, innovaties en samenwerken met cliënten en hun netwerken. De Kenter Jeugdhulp medewerkers zagen veel kansen om nu een completer aanbod aan te bieden, cliënten sneller door te verwijzen en ruimte om ‘beter’ samen te werken en van elkaar te leren.

Enthousiasme

Om de woorden van de nieuwe, in de loop van de dag steeds enthousiaster geworden ‘Kenterianen’ te citeren was de slotconclusie van deze dag: “Die integratie: gewoon doen” en “Kenter Jeugdhulp, een perfecte mix van beide sectoren”.

 

Interne fusiedag 18 juni

Fotografie: Caro Bonink / het Bouwteam