Kenter collega mede-auteur van gloednieuwe handleiding

Mariëtte Braam werkt al jaren binnen onze organisatie als bevlogen opleider voor de Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling (AIT). Zij is nog altijd even enthousiast over de mogelijkheden die deze inzet biedt. Door middel van het methodisch analyseren van korte video-opnames van alledaagse omgang van gezinsleden wordt de communicatiestructuur binnen het gezin zichtbaar. Van daaruit kan duidelijk worden wat een kind nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen.

AIT voor gezinnen met meervoudige en complexe problemen

Onlangs verscheen een boek met de nieuwe handleiding van de methodiekeigenaar onder de titel “Video-hometraining bij gezinnen met meervoudige en complexe problemen”. Mariëtte is één van de auteurs. Kenter Jeugdhulp heeft zowel inhoudelijk en financieel een grote bijdrage aan de totstandkoming van de handleiding geleverd.

Waarom een handleiding?

Hoewel de AIT methode al vele jaren een waardevolle aanvulling op het zorgaanbod biedt, ontbrak  een degelijk naslagwerk met specifieke informatie over de doelgroep die binnen Kenter zo bekend Het is een boek geworden met theorie maar met ook vooral heel veel concrete en praktische informatie.

Boekpresentatie

Op maandag 16 november werd de handleiding met veel trots op de online studiedag van AIT gepresenteerd. Zowel mede-auteur Mariëtte als Kenter manager Charlotte ten Brinck waren hierbij.