HBO-stage Jeugdzorgwerker Jongeren Crisiscentrum

HBO-stageplaats voor Jeugdzorgwerkers in het Jongeren Crisiscentrum Kennemerland (JCK) in Santpoort-Noord.
Een 24-uurs crisisopvang voor jongeren van 12-18 jaar, waar de situatie acuut onveilig is geworden.
Voor 10 maanden vanaf februari 2024 voor 32 uur per week.


Het Jongeren Crisiscentrum Kennemerland(JCK)

JCK is voor jongeren (24 uurs crisisopvang 12 -18 jaar) waar de situatie acuut onveilig is geworden en die niet in het netwerk kunnen worden opgevangen.

Beschrijving aanpak, werkwijze

Vervangend verblijf, toewerken naar vervolg, sociale netwerkstrategieën.

Onze eerste zorg is het creëren van een stabiele en veilige leefomgeving. In het Jongeren Crisiscentrum Kennemerland (JCK) vindt de jongere onderdak, een luisterend oor en hulp bij problemen. Het verblijf in het JCK duurt maximaal vier weken. Als een jongere al met jeugdzorg te maken heeft, kan ook na het 18e levensjaar jaar nog gebruik gemaakt worden van de crisisopvang. In de vier weken tijd wordt er geprobeerd zicht te krijgen op de problemen die in de specifieke situatie spelen. Er vindt dus veel overleg plaats met de jongere, de ouders/verzorgers en met degene die de jongere heeft geplaatst. Bij het JCK wordt er gezamenlijk onderzocht of het mogelijk is dat de jongere weer terug gaat naar zijn of haar ouders of de plek waar de jongere eerst woonde. Als dat niet haalbaar is, zoeken we met alle betrokkenen naar een andere oplossing.

De jongeren wonen in een groep van maximaal acht jongeren. Iedereen heeft een eigen kamer en er zijn gemeenschappelijk ruimtes. Er is altijd begeleiding aanwezig.

De belangrijkste taken

Je draagt zorg voor de groeps- en individuele begeleiding van de jeugdigen. Je levert een actieve bijdrage aan de totstandkoming en uitvoering van het hulpverleningsplan en neemt deel aan diverse overlegmomenten. Je onderhoudt in- en externe contacten(ouders, plaatsers, scholen e.d.).

Wij vragen

Een stagiair HBO SPH, Social Work of MWD 3e jaar, vanaf februari 2024 voor tien maanden stage wil komen lopen. Affiniteit met de doelgroep ouders jeugd(12-18jaar) aangevuld met goede communicatieve vaardigheden.
Je bent stressbestendig, flexibel, collegiaal en hebt gevoel voor humor.
Je hebt geen bezwaar tegen onregelmatige werktijden en slaapdiensten.

Ons aanbod

Wij bieden je een relevante stageplaats met deskundige collega’s. Je krijgt een stagecontract met een vergoeding van € 400,00 bruto per maand vanaf 32 uur. Je krijgt een interne stagebegeleider toegewezen waarmee je jouw stageplan maakt en evalueert . We nodigen je uit voor de introductie en alle relevante activiteiten die zich in jouw stageperiode voordoen.

Informatie & sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Joris Molenaar, teamleider, telefoonnummer 088-2434343.

Je kunt online reageren op deze vacature zolang deze vacature openstaat.

  • Vacaturenummer 2024-034
  • Locatie Santpoort-Noord
  • Start datum 29/03/2024
  • Reageren voor 05/05/2024
  • Contactpersoon Joris Molenaar, Teamleider
    0882434343

Solliciteren