Workshop: Maak het verschil met kennis over trauma!

In het kader van de Week tegen Kindermishandeling (18 t/m 24 november 2019) verzorgen collega’s van het KJTC een workshop. Het thema van de Week is dit jaar: Maak het verschil met kennis over trauma!

In dit bericht lees je alle informatie over de workshop.

Voor wie?

Deze workshop is gericht op alle betrokkenen die met getraumatiseerde kinderen te maken hebben (leerkrachten, intern begeleiders, hulpverleners, wijkteams, huisartsen, politie etc). Maak het verschil met kennis over trauma!

Chronische stress kan leiden tot moeilijk te begrijpen gedrag

Door uiteenlopende omstandigheden kunnen kinderen op jonge leeftijd chronische stress ervaren. De gevolgen van deze vroegkinderlijke chronische traumatisering zijn over het algemeen ernstig en vergaand doordat het de ontwikkeling van de hersenen negatief beïnvloedt. Kinderen hebben hierdoor onder meer moeite met leren, met het reguleren van hun emoties en gedrag en met vertrouwen op zichzelf en in de ander. Sommige kinderen zijn onrustig en kunnen zich niet concentreren omdat ze voortdurend alert zijn op gevaar. Andere kinderen maken zich juist zo onopvallend mogelijk omdat dat hun overlevingskansen heeft vergroot. Er zijn ook kinderen die door een schijnbaar kleine of voor anderen onbegrijpelijke aanleiding agressief reageren omdat hun hersenen nog in de vecht-stand staan. Voor hulpverleners of leerkrachten of andere betrokkenen is dit gedrag vaak moeilijk te begrijpen.

Workshop biedt onmisbare praktische kennis en vaardigheden

Deze workshop is gericht op het omgaan met getraumatiseerde kinderen en biedt onmisbare praktische kennis en vaardigheden om goed om te kunnen gaan met het vaak moeilijk te begrijpen gedrag van getraumatiseerde kinderen.

 

Waar en wanneer?

De workshop is op vrijdag 22 november om 9.30 uur – 11.30 uur.

Plaats: KJTC Duitslandlaan 1 1966 XA Heemskerk

Meer weten? Stuur een mailtje naar Evenline Klaasse Bos (evelineklaassebos@kenterjeugdhulp.nl)