Week van de Pleegzorg

Van 1 november t/m 8 november 2017 wordt voor de derde keer de ‘Week van de Pleegzorg’ georganiseerd. Het doel van deze actieweek is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. In deze week worden in heel het land uiteenlopende activiteiten georganiseerd door de pleegzorgaanbieders. Een belangrijk onderdeel vormen de acties om nieuwe pleegouders te werven: “pleegouders werven pleegouders”, in het kader van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’.

Kenter Pleegzorg is heel blij met de huidige pleeggezinnen. Om de gezinnen te bedanken en even in het zonnetje te zetten hebben we diverse activiteiten georganiseerd en hopen u daar te ontmoeten.

Zwembad de Waterakkers opent de hele week haar deuren en geeft net zoals de afgelopen jaren weer vrijkaartjes weg aan alle pleeggezinnen.

Het programma ziet er als volgt uit:       

Op woensdag 1 november 2017 starten we de week met een interactief poppentheater POPCONTACT voor de jongste jeugd tot 12 jaar. Alle pleeggezinsleden zijn welkom voor de voorstelling “Chico”. Anke van Vliet heeft speciaal voor pleegzorg een voorstelling gemaakt, waarin de volgende thema’s naar voren komen: niet thuis wonen, loyaliteit & eigen kracht.
De 1e voorstelling start om 14.00 uur. De 2e voorstelling om 15.30 uur.
Pleegouders & (pleeg)kinderen krijgen de kans om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie, thee en limonade.

Donderdagavond 2 november 2017 wordt er vanaf half 8 een thema-avond voor pleegouders georganiseerd. De POR heeft Tischa Neven uitgenodigd om iets meer over het gedrag en de ontwikkeling van pubers te vertellen. U bent allen van harte welkom! Iedere pleegouder kan iemand meenemen, die ook in pleegzorg geïnteresseerd is.  

Zondag 5 november 2017 wordt voor de jongeren met een minimale lengte van 155 cm, een viertal clinics georganiseerd op fatbikes. Een fatbike is een MounTainBike (MTB) die op grote voet leeft. De fietsen zijn uitgerust met extra brede banden van zo’n 12 cm, super vet! Dit doen wij in samenwerking met BRUUT Bikes. Er zijn clinics voor gevorderden en beginners.

Maandag 6 november 2017 is er een informatieavond voor nieuwe aspirant pleegouders. Geïnteresseerde aspirant pleegouders kunnen zich hiervoor opgeven.

Dinsdagochtend 7 november 2017 is er een themaochtend voor het team. “Yes we Can clinics” komt de begeleiders pleegzorg iets vertellen over hun werkwijze.

Woensdag 8 november 2017 sluiten we de week af met een plons in zwembad de Waterakkers.

 

U kunt zich voor alle onderdelen specifiek opgeven en krijgt via de e-mail nog nadere informatie.  

Op de website van pleegzorg Nederland worden er meer activiteiten aangeboden.

Heeft u ideeën om op een andere manier pleegouders te werven, laat het ons dan weten. We stellen het op prijs als u bijvoorbeeld op uw werk of op de school van uw kinderen mensen bij een brengt om naar de verhalen over pleegzorg te luisteren. We schrijven graag een artikel in uw personeelsblad of in de schoolkrant. Ook komen we de verhalen graag face to face vertellen en delen we graag onze informatie. Hiervoor kunt u contact opnemen met Yolande Hijmans, yolandehijmans@kenterjeugdhulp.nl