Mark en Tim zoeken weekendpleeggezin

Voor Tim (5 jaar) zoeken wij een flexibel weekendpleeggezin, waar hij ééns per maand mag logeren. Ouders werken fulltime en zijn overbelast, ook door hun eigen problematiek. Tim heeft veel aandacht nodig. Ouders ervaren de opvoeding als “zwaar” en ze hebben meer tijd nodig om zichzelf weer op te laden.

Moeder omschrijft Tim (5) als een vrolijk jongetje, met af en toe zijn ‘gebreekjes’. Hij is lief en eigenwijs. Tim kan onrustig en beweeglijk zijn. Tim wordt door Lucertis onderzocht op ADHD en autisme. Men vermoedt dat hij autisme heeft. Moeder geeft aan dat, als ze iets aan hem vraagt, echt zijn aandacht moet krijgen om de boodschap over te brengen. Vluchtige vragen gaan aan hem voorbij. Tim zit 2 dagen per week op een speciale dagopvang en hij gaat 3 dagen naar het SBO. Tim kan nog niet heel goed praten. Hij kan zich verstaanbaar maken met losse woorden, zoals ‘Tim drinken’ en gebaren. Ouders en school oefenen nu hele zinnen met hem. De logopedie is tijdelijk gestopt, er gaat eerst gekeken hoe zijn spraak op een natuurlijke manier ontwikkelt.

Voor Tim zoekt Kenter een leuk en ontspannen weekendpleeggezin, met duidelijkheid en structuur en tijd voor veel individuele aandacht.