Joep (4) en Roel (bijna 2) zoeken pleeggezin

Voor Joep (4 jaar) en Roel (bijna 2 jaar) zoeken wij een voltijd pleeggezin. In augustus 2018 gaf hun moeder aan dat ze niet langer de zorg kon dragen voor haar beide kinderen. Moeder was overbelast, had veel stress en kon de veiligheid van haar kinderen niet waarborgen. De kinderen zijn ieder apart in twee crisispleeggezinnen geplaatst. Na een hulpverleningstraject zijn beide zoons met een “veiligheidsplan” weer terug naar huis gekeerd.
Momenteel voelt moeder compleet machteloos. Ze voelt zich “overvraagd” en is onvoldoende in staat, 24 uur per dag, voor haar zoons te zorgen. Zij kan de veiligheid van haar kinderen niet waarborgen en zij voelt zich constant tekortschieten. De oudste zoon Joep vraagt aan moeder of zij weer ‘ziek’ is. Moeder huilt veel en heeft een kort lontje. Ze is onvoldoende in staat affectie te tonen, consequent te zijn en structuur te bieden.  De twee vaders spelen geen rol bij de opvoeding. Er is zeer beperkt contact.

Joep is een sociaal, lief en knuffelig jongetje. Hij is op een gezellige manier aanwezig, wil graag aandacht en kan ook alleen spelen, als dit van hem gevraagd wordt. Joep is allergisch voor katten! Joep kan boos worden als hij zijn zin niet krijgt. Indien de opvoeder consequent is en structuur biedt, weet hij waar hij aan toe is en is dit gedrag weer snel over. Joep houdt van buiten spelen en hutten bouwen. Qua intelligentie  functioneert hij op gemiddeld niveau met betrekking tot zijn niet-talige vaardigheden. Hij zit op SBO.

Roel is bijna 2 jaar en ontwikkelt zich goed. Hij kan goed met zijn broer overweg en het is duidelijk te zien dat zij gek op elkaar zijn.
Kenter zoekt een warm gezin waar de broertjes samen kunnen wonen. Een stabiele, veilige, gestructureerde omgeving is belangrijk. De jongens kunnen goed met andere kinderen overweg.