HBO stage Jeugdzorgwerker KTC IJmuiden

Het Kamertrainingscentrum in IJmuiden heeft plaats voor een 3e jaars HBO stagiaire vanaf februari 2024 voor 20-32 uur per week.

In het Kamertrainingscentrum (KTC) te IJmuiden wonen jongeren begeleid op kamer met een leeftijd tussen de 16 en 23 jaar. Deze jongeren hebben begeleiding nodig op psychosociaal, emotioneel en praktisch gebied. De mentoren begeleiden de jongeren (individueel) bij het aanleren van vaardigheden op bovengenoemde gebieden.

De belangrijkste taken in het KTC zijn

Het individueel begeleiden van jongeren vormt de kern. Samen met je collega’s draag je de zorg voor de sfeer en het leefklimaat binnen het KTC.
Je onderhoudt contacten met ouders, scholen, plaatsende instanties, werk en vrije tijd.
Daarnaast voer je enige huishoudelijke taken uit, zoals koken, wassen en schoonmaken met een jongere om zo de jongeren individueel hun vaardigheden te vergroten, nodig bij zelfstandig wonen.
Ook verzorg je diverse rapportages en stel je samen met de jongere en jouw praktijkbegeleider werkplannen op. Je voert samen met je collega en/of de SPV-er planbesprekingen. Als stagiaire Jeugdzorgwerker denk je mee over beleid, organisatie en methodiekontwikkeling van het KTC.

Wij Vragen

Bij voorkeur een stagiair HBO Social Work, SPH, MWD, 3e jaar die vanaf februari 2024 stage wil komen lopen.
Minimumleeftijd van 21 jaar. Affiniteit met de doelgroep oudere jeugd aangevuld met goede communicatieve vaardigheden. Je bent stressbestendig, flexibel, collegiaal en hebt gevoel voor humor. Je bent in staat om behoorlijk zelfstandig te werken. Uiteraard zal je als stagiair niet alleen worden ingeroosterd. Je hebt geen bezwaar tegen onregelmatige werktijden, de diensten zijn over het algemeen van 8-16 uur en 14.00 uur tot 22.00 uur verspreid over de hele week, incl. weekend.

Ons Aanbod

Wij bieden je een relevante stageplaats met deskundige collega’s. Je krijgt een stagecontract met een vergoeding van € 400,00 bruto per maand bij 32 uur per week. Je krijgt een interne stagebegeleider toegewezen waarmee je jouw stageplan maakt en evalueert.

Informatie & Sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hellen van der Veer, Teamleider per mail: hellenvanderveer@kenterjeugdhulp.nl of op telefoonnummer 06-18941982. Je kunt online reageren op deze vacature zolang deze vacature openstaat.

  • Vacaturenummer 2023-718
  • Locatie IJmuiden
  • Start datum 13/09/2023
  • Reageren voor 31/10/2023
  • Contactpersoon Hellen van der Veer, Teamleider
    0618941982

Solliciteren