HBO stage Jeugdzorgwerker C / Pedagogiek

Binnen onze Behandelgroepen en Onderwijs zorgklas in IJmuiden en Beverwijk hebben wij ruimte voor 3de jaars HBO stagiaires Social Work / Pedagogiek die vanaf februari voor 10 maanden stage willen komen lopen voor 24-32 uur per week.


Integraal Kind Centrum (algemeen)

Binnen het Integraal Kind Centrum (IKC) is onderwijs gecombineerd met dagbehandeling.
Diagnostiek, logopedie en fysiotherapie behoren tot het aanvullende aanbod. Ouders kunnen– als ze dat willen – thuis ondersteuning krijgen. Het uitgangspunt is maximale aansluiting bij de mogelijkheden van kinderen én ouders en het uiteindelijke doel is doorstroming naar een soort onderwijs dat het beste bij het kind past.

De belangrijkste taken:

Onderwijs Zorg Klas (OZK) kleuters
Zorg dragen voor de sfeer en het klimaat in de klas. Intensief samenwerken en afstemmen met je directe collega’s van jeugdzorg en van onderwijs. Het leggen en onderhouden van contacten met de ouders van het kind.
Hiernaast lever je een actieve bijdrage aan het bedenken en creëren van ontwikkelingsmogelijkheden van de kinderen in de klas. Je werkt intensief samen met de leerkrachten van de Antoniusschool en maakt deel uit van een multidisciplinair team.
In een later stadium van je stage draag je mede zorg voor de verslaglegging rond de kinderen en denk je mee over beleid, organisatie en methodiekontwikkeling.
Behandelgroep (2-5jr)
Zorg dragen voor de sfeer en het klimaat binnen de groep. Intensief samenwerken en afstemmen met je directe collega’s van jeugdzorg en van onderwijs. Het leggen en onderhouden van contacten met de ouders van het kind.
Hiernaast lever je een actieve bijdrage aan het bedenken en creëren van ontwikkelingsmogelijkheden van de kinderen op de behandelgroep. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team.
In een later stadium van je stage draag je mede zorg voor de verslaglegging rond de kinderen, richt je je op pedagogische coaching van ouders, denk je mee over beleid, organisatie en methodiekontwikkeling.

Wij vragen

Studenten 3e jaar HBO Social Work/Pedagogiek, die vanaf februari voor 10 maanden, 24-32 uur per week stage willen lopen. Affiniteit met de doelgroep peuters/kleuters, aangevuld met goede communicatieve vaardigheden . Je bent stressbestendig, flexibel, collegiaal en je hebt gevoel voor humor.

Ons Aanbod

Wij bieden een relevante stageplaats op onze IKC’s in IJmuiden en Beverwijk in de onderwijszorgklas kleuters of op de behandelgroep.
Je krijgt een stagecontract met een vergoeding van € 400,00 bruto per maand vanaf 32 uur. Er wordt een interne stagebegeleider toegewezen waarmee je jouw stageplan maakt en evalueert. We nodigen je uit voor alle relevante activiteiten die zich in jouw stageperiode voordoen.

Informatie & Sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jelle Smeenk, telefoonnummer 06-10472466.

Let op, geef duidelijk aan of je voorkeur ligt bij de OZK of BHG en tevens welke locatie je prefereert Beverwijk of IJmuiden.

Je kunt online reageren op deze vacature tot en met 31 oktober 2023. 

  • Vacaturenummer 2023-704
  • Locatie IJmuiden en Beverwijk
  • Start datum 12/09/2023
  • Reageren voor 31/10/2023
  • Contactpersoon Jelle Smeenk, Teamleider
    06-10472466

Solliciteren