HBO stage Jeugdzorgwerker Hestia

Binnen woongroep Opvoeden en Wonen Hestia te Velsen-Noord voor jongeren van 12-18 jaar (met evt. een uitloop tot max. 23 jaar) hebben wij ruimte voor een 3de jaars HBO stagiaire die per februari voor 10 maanden stage wil komen lopen voor 32 uur per week.


Wij vragen

In woongroep Hestia verblijven jongeren van 12 tot 18 jaar (met evt. een uitloop tot max 23 jaar) die niet meer thuis kunnen wonen. De jeugdzorgwerkers ondersteunen en begeleiden de jongeren in hun dagelijks leven. Contacten tussen jongeren en hun ouders / verzorgers en hun netwerk spelen daarbij een belangrijke rol. Hestia biedt plek aan 8 jongeren. Vanuit Hestia is er de mogelijkheid om door te stromen naar het IZT (individuele zelfstandigheidstraining) wat zich op twee locaties in Haarlem bevindt, of door te stromen naar een kamertrainingscentrum in Haarlem of IJmuiden of naar begeleid wonen voor een meer individueel traject richting zelfstandig wonen. Ook is er de mogelijkheid om in het netwerk te gaan wonen of zelfstandig te gaan wonen.

De belangrijkste taken in Hestia zijn:

Je draagt zorg voor de groeps- en individuele begeleiding van de jongeren.
Je bent (schaduw)mentor van een of meerdere jongeren en onderhoudt de daarbij behorende in- en externe contacten met onder andere ouders, verwijzers, scholen en evt. therapeuten
Ook verrichten jeugdzorgwerkers licht huishoudelijke taken zoals koken met en voor de jongeren voor het gezamenlijke avondeten.

Wij Vragen

Een stagiair HBO Social Work 3e jaar of een soortgelijke opleiding, die vanaf februari 2024 voor 10 maanden stage wil komen lopen. Affiniteit heeft met de doelgroep oudere jeugd (12-18 jaar) aangevuld met goede communicatieve vaardigheden. Je bent stressbestendig, flexibel, collegiaal en hebt gevoel voor humor. Je hebt geen bezwaar tegen onregelmatige werktijden en slaapdiensten.

Ons Aanbod

Wij bieden je een relevante stageplaats met deskundige collega’s. Je krijgt een stagecontract met een vergoeding van € 400,00 bruto per maand vanaf 32 uur. Je krijgt een interne stagebegeleider toegewezen waarmee je jouw stageplan maakt en evalueert. We nodigen je uit voor de introductie en alle relevante activiteiten die zich in jouw stageperiode voordoen.

Informatie & Sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Evelien Kuiterman, Leidinggevende cluster Behandelgroepen & Pleegzorg telefoon 06-54322907 of per mail evelienkuiterman@kenterjeugdhulp.nl
Je kunt online reageren op deze vacature zolang deze vacature openstaat.

  • Vacaturenummer 2023-704
  • Locatie Velsen-Noord
  • Start datum 12/09/2023
  • Reageren voor 31/10/2023
  • Contactpersoon Evelien Kuiterman, Teamleider
    0654322907

Solliciteren