HBO stage Jeugdzorgwerker B

Binnen ons Ambulante Spoedhulp team hebben wij ruimte voor een 3e / 4e jaars HBO stagiaire MDW / Social Work, die vanaf september 2023 tot en met juni 2024 voor 24-32 uur per week stage wil komen lopen.

Als Ambulante Spoedhulpverlener werk je in een dynamische setting. Je biedt psychosociale hulpverlening en intensieve, praktische ondersteuning in gezinnen met kinderen van 0-18 jaar volgens de methodieken van Ambulante Spoedhulp. Door intensieve samenwerking met gezinsleden, netwerk en andere hulpverlening help je het gezin uit de crisissituatie en zorg je waar nodig voor advies en vervolghulp om de genormaliseerde situatie in stand te houden.

Ons team bestaat uit 4 bevlogen Ambulante Spoedhulpverleners, een gedragsweten-schapper en een teamleider. Het Ambulante Spoedhulp Team is gevestigd op onze hoofdlocatie in Santpoort-Noord.

Wij zoeken

Gemotiveerde HBO studenten, die stage willen lopen bij het Team Ambulante Spoed Hulp in Santpoort. Als ambulante hulpverlener verbonden aan ons team leer je om direct (binnen 24 uur) in te stappen bij een gezin waarin de onveiligheid of huiselijk geweld voorop staan. Het komt goed van pas als je initiatief durft te nemen, planmatig kunt werken, kunt relativeren, kritisch naar je eigen handelen wilt leren kijken en gericht bent op samenwerking met collega’s van andere organisaties.

Ons Aanbod

Een stageplaats met deskundige collega’s en een goede werksfeer. Binnen het team werken zeer ervaren collega’s, die altijd op zoek zijn naar nieuwe manieren van werken om gezinnen in crisissituaties optimaal te ondersteunen. De expertise binnen ons team is gevarieerd. De ene collega heeft veel affiniteit met en kennis over het werken met jonge kinderen, andere collega’s juist over autisme, LVB, gezinssystemen of het werken met pubers. Wij zijn benieuwd welke expertise en ervaring jij meebrengt en waarin je juist meer kennis en ervaring zou willen opdoen.
Onder verantwoordelijkheid van ervaren ambulant begeleiders wordt er toegewerkt naar zelfstandig werken als professional in de gespecialiseerde jeugdzorg tijdens crisissituaties. Hulp bieden we in het gezin, op school, in de wijk en op onze locaties. We hanteren bewezen effectieve methoden, zetten de hulpbronnen rond het gezin in en versterken die waar nodig. Je krijgt een interne stagebegeleider met wie je jouw stageplan maakt en evalueert, en ontvangt een passende stagevergoeding.

Informatie en Sollicitatie

Je kunt tot en met 16 juni 2023 reageren op de vacature. De sollicitatiegesprekken worden eind juni gepland. Sollicitanten ontvangen binnen 2 weken bericht
We vragen studenten alleen te solliciteren als zij op maximaal een uur reistijd wonen

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over Kenter? Bel, mail of app Marijke van der Meer, teamleider, via 06 18526145 of marijkevandermeer@kenterjeugdhulp.nl

  • Vacaturenummer 2023-647
  • Locatie Santpoort-Noord
  • Start datum 27/05/2023
  • Reageren voor 16/06/2023
  • Contactpersoon Marijke van der Meer, leidinggevende
    0618526145

Solliciteren