HBO stage Jeugdzorgwerker B

Binnen ons Team SAFE hebben wij ruimte voor een 3e / 4e jaars HBO stagiaire MDW, die vanaf september 2023 tot en met juni 2024 voor 24 uur per week stage wil komen lopen.

Als ambulant hulpverlener binnen het SAFE team werk je volgens de benaderingswijze van Signs of Safety (SOS). Je brengt de stem van het kind in beeld en borgt het veiligheidsplan voor de langere termijn. Samen met het gezin ontwikkel je als ambulant hulpverlener een veiligheidsplan. Binnen ieder traject kan het verschillen waar voor jou de nadruk op ligt.
Je werkzaamheden bestaan o.a. uit gesprekken met ouders, kinderen, het maken van woord en beeldverhaal, afspraken om de veiligheid te waarborgen en samenwerking met familie of netwerk en overige hulpverlening. Binnen het SAFE team werk je altijd in duo’s waarin je samen het SAFE traject uitzet en het gezin optimaal ondersteunt.

Ons team bestaat uit 8 bevlogen Ambulant hulpverleners, een gedragswetenschapper en een teamleider. Het SAFE Team is gevestigd op onze hoofdlocatie in Santpoort-Noord.

Wij zoeken

Gemotiveerde HBO studenten, die stage willen lopen bij het Team SAFE in Santpoort. Als ambulante hulpverlener verbonden aan ons team leer je om in te stappen bij een gezin waarin de onveiligheid of huiselijk geweld voorop staan. Het komt goed van pas als je initiatief durft te nemen, planmatig kunt werken, kunt relativeren en kritisch naar je eigen handelen wilt leren kijken en gericht bent op samenwerking met collega’s van andere organisaties.

Ons Aanbod

Een stageplaats met deskundige collega’s en een goede werksfeer. Binnen het team werken zeer ervaren collega’s in de Jeugdzorg die altijd op zoek zijn naar nieuwe manieren van werken om gezinnen in crisissituaties optimaal te ondersteunen. De expertise binnen ons team is gevarieerd. Onder verantwoordelijkheid van ervaren ambulant begeleiders wordt er toegewerkt naar zelfstandig werken als professional in de gespecialiseerde jeugdzorg. Hulp bieden we in het gezin, op school, in de wijk en op onze locaties. We hanteren bewezen effectieve methoden, zetten de hulpbronnen rond het gezin in en versterken die waar nodig. Je krijgt een interne stagebegeleider met wie je jouw stageplan maakt en evalueert, en ontvangt een passende stagevergoeding.

Informatie en Sollicitatie

Je kunt tot en met 16 juni 2023 reageren op de vacature. De sollicitatiegesprekken worden eind juni gepland. Sollicitanten ontvangen binnen 2 weken bericht
We vragen studenten alleen te solliciteren als zij op maximaal een uur reistijd wonen
Heb je nog vragen of wil je meer informatie over Kenter?

Bel, mail of app Marijke van der Meer, teamleider, via 06 18526145 of marijkevandermeer@kenterjeugdhulp.nl

  • Vacaturenummer 2023-649
  • Locatie Santpoort-Noord
  • Start datum 24/05/2023
  • Reageren voor 16/06/2023
  • Contactpersoon Marijke van der Meer, teamleider
    0618526145

Solliciteren