HBO stage Jeugdzorgwerker C

Binnen onze behandelgroep op IKZ de Zeearend, hebben wij plaats voor een HBO stagiaire, die voor 24-32 uur per week 11 maanden stage willen komen lopen vanaf februari 2023.


Integraal Kind centrum (algemeen)

Binnen het Integraal Kind Centrum (IKC) is onderwijs gecombineerd met behandeling van Kenter Jeugdhulp in allerlei variaties.
Diagnostiek, logopedie, fysiotherapie en speltherapie behoren tot het aanvullende aanbod. Ouders kunnen– als ze dat willen – thuis ondersteuning krijgen. Het uitgangspunt is maximale aansluiting bij de mogelijkheden van kinderen én ouders en het uiteindelijke doel is doorstroming naar een soort onderwijs dat het beste bij het kind past. Kinderen kunnen naar het IKC doorverwezen worden door de Centra voor Jeugd & Gezin, huisarts of school van het kind.
Een hele dynamische en leerzame omgeving!

Behandelgroep Arendsnest

Arendsnest is een behandelgroep voor een groep van 5 leerlingen van 7-11 jaar die het op dit moment niet lukt om te kunnen functioneren in een klas. 4 dagen in de week komen ze tijdens schooltijd naar de groep en leren ze stapje voor stapje vaardigheden die ze nodig hebben binnen het onderwijs. Na schooltijd gaan de jeugdzorgwerkers op huisbezoek, zijn er MDO’s en is er tijd voor afstemming. Op de groep staan 2 jeugdzorgwerkers en een stagiaire.
De belangrijkste taken:
Zorg dragen voor de sfeer en het klimaat in de klas. Intensief samenwerken en afstemmen met je directe collega’s van jeugdzorg en van onderwijs. Het leggen en onderhouden van contacten met de ouders van het kind.
Hiernaast lever je een actieve bijdrage aan het bedenken en creëren van ontwikkelingsmogelijkheden van de kinderen in de klas. Je werkt intensief samen met de leerkrachten van de Antoniusschool en maakt deel uit van een multidisciplinair team.
In een later stadium van je stage draag je mede zorg voor de verslaglegging rond de kinderen en denk je mee over beleid, organisatie en methodiekontwikkeling.

Wij vragen

Studenten 3e jaar HBO Social Work/pedagogiek, die vanaf februari voor 10 maanden minimaal 24-32 uur per week stage willen lopen. Affiniteit met de doelgroep, aangevuld met goede communicatieve vaardigheden . Je bent stressbestendig, flexibel, collegiaal en je hebt gevoel voor humor.

Ons Aanbod

Wij bieden een stageplaats op onze IKC in Beverwijk op de behandelgroep Arendsnest.
Je krijgt een stagecontract met een vergoeding van € 400,00 bruto per maand vanaf 32 uur. Er wordt een interne stagebegeleider toegewezen waarmee je jouw stageplan maakt en evalueert. We nodigen je uit voor alle relevante activiteiten die zich in jouw stageperiode voordoen.

Informatie & Sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jelle Smeenk, telefoonnummer 06-10472466.

  • Vacaturenummer 2022-531
  • Locatie Beverwijk
  • Start datum 19/09/2022
  • Reageren voor 31/10/2022
  • Contactpersoon Jelle Smeenk
    06-10472466

Solliciteren