HBO stagiaire Jeugdzorgwerker C IKC

Binnen onze behandelgroep en Onderwijs Zorg Klas groep, hebben wij 3 plaatsen voor HBO stagiaires, die voor 24-32 uur per week 11 maanden stage willen komen lopen vanaf februari 2023.


Integraal Kind centrum (algemeen)

Binnen het Integraal Kind Centrum (IKC) is onderwijs gecombineerd met dagbehandeling.
Diagnostiek, logopedie, fysiotherapie en speltherapie behoren tot het aanvullende aanbod. Ouders kunnen– als ze dat willen – thuis ondersteuning krijgen. Het uitgangspunt is maximale aansluiting bij de mogelijkheden van kinderen én ouders en het uiteindelijke doel is doorstroming naar een soort onderwijs dat het beste bij het kind past. Kinderen kunnen naar het IKC doorverwezen worden door de Centra voor Jeugd & Gezin, huisarts of school van het kind.

De belangrijkste taken:

Onderwijs Zorg Klas kleuters
Zorg dragen voor de sfeer en het klimaat in de klas. Intensief samenwerken en afstemmen met je directe collega’s van jeugdzorg en van onderwijs. Het leggen en onderhouden van contacten met de ouders van het kind.
Hiernaast lever je een actieve bijdrage aan het bedenken en creëren van ontwikkelingsmogelijkheden van de kinderen in de klas. Je werkt intensief samen met de leerkrachten van de Antoniusschool en maakt deel uit van een multidisciplinair team.
In een later stadium van je stage draag je mede zorg voor de verslaglegging rond de kinderen en denk je mee over beleid, organisatie en methodiekontwikkeling.

Behandelgroep (2-4jr)
Zorg dragen voor de sfeer en het klimaat binnen de groep. Intensief samenwerken en afstemmen met je directe collega’s van jeugdzorg en van onderwijs. Het leggen en onderhouden van contacten met de ouders van het kind.
Hiernaast lever je een actieve bijdrage aan het bedenken en creëren van ontwikkelingsmogelijkheden van de kinderen op de behandelgroep. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team.
In een later stadium van je stage draag je mede zorg voor de verslaglegging rond de kinderen, richt je je op pedagogische coaching van ouders, denk je mee over beleid, organisatie en methodiekontwikkeling.

Wij vragen

Studenten 3e jaar HBO Social Work/pedagogiek, die vanaf februari voor 10 maanden minimaal 24-32 uur per week stage willen lopen. Affiniteit met de doelgroep peuters en/of kleuters, aangevuld met goede communicatieve vaardigheden . Je bent stressbestendig, flexibel, collegiaal en je hebt gevoel voor humor.

Ons Aanbod

Wij bieden meerdere relevante stageplaatsen op onze IKC in Beverwijk in de onderwijszorgklas kleuters ( 1 plek) of op de behandelgroep (2 plekken).
Je krijgt een stagecontract met een vergoeding van € 400,00 bruto per maand vanaf 32 uur. Er wordt een interne stagebegeleider toegewezen waarmee je jouw stageplan maakt en evalueert. We nodigen je uit voor alle relevante activiteiten die zich in jouw stageperiode voordoen.

Informatie & Sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jelle Smeenk, telefoonnummer 06-10472466.

Let op, geef duidelijk aan of je voorkeur ligt bij OZK of BHG.

  • Vacaturenummer 2202-527
  • Locatie Beverwijk en IJmuiden
  • Start datum 19/09/2022
  • Reageren voor 31/10/2022
  • Contactpersoon Jelle Smeenk
    06-10472466

Solliciteren