HBO stage Jeugdzorgwerker C

Binnen de woongroep Opvoeden en Wonen Hestia te Velsen-Noord, hebben wij een plaats voor een HBO stagiaire die in zijn/haar 3e of 4e jaar stage wil komen lopen voor 32 uur in de week voor 10 maanden vanaf februari 2023.

Kenter Jeugdhulp biedt jeugdigen (0-23) én hun gezinnen in verschillende regio’s in Noord-Holland JGGZ, Jeugd- en Opvoedhulp en maatschappelijke opvang. Onze missie: met specialistische hulp de veerkracht en het zelfvertrouwen van kinderen, jongeren en het gezin versterken, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. 

Onze hulp onderscheidt zich van die van andere jeugdhulpaanbieders doordat we de expertise voor complexe(re) problemen in huis hebben. Hulp bieden we in het gezin, op school en in de wijk, maar als dat nodig is, ook op onze eigen locaties. We hanteren daar waar mogelijk, bewezen effectieve methoden, zetten de natuurlijke hulpbronnen rondom het gezin in en versterken die waar nodig.

Wij vragen

In woongroep Hestia verblijven jongeren van 12 tot 18 jaar (met evt. een uitloop tot max 23 jaar) die niet meer thuis kunnen wonen. De jeugdzorgwerkers ondersteunen en begeleiden de jongeren in hun dagelijks leven. Contacten tussen jongeren en hun ouders / verzorgers en hun netwerk  spelen daarbij een belangrijke rol. Hestia biedt plek aan 8 jongeren.  Vanuit Hestia is er de mogelijkheid om door te stromen naar het IZT (individuele zelfstandigheidstraining) wat zich op twee locaties in Haarlem bevindt, of door te stromen naar een kamertrainingscentrum in Haarlem of IJmuiden of naar begeleid wonen voor een meer individueel traject richting zelfstandig wonen. Ook is er de mogelijkheid om in het netwerk te gaan wonen of zelfstandig te gaan wonen.

De belangrijkste taken in Hestia zijn:

Je draagt zorg voor de groeps- en individuele begeleiding van de jongeren.

Je bent (schaduw)mentor van een of meerdere jongeren en onderhoudt de daarbij behorende in- en externe contacten met onder andere ouders, verwijzers, scholen en evt. therapeuten
Ook verrichten jeugdzorgwerkers licht huishoudelijke taken zoals koken met en voor de jongeren voor het gezamenlijke avondeten.

Wij Vragen

Een stagiair HBO SPH 3e jaar of een soortgelijke opleiding, die vanaf februari 2022 voor 10 maanden stage wil komen lopen. Affiniteit heeft met de doelgroep oudere jeugd (12-18 jaar) aangevuld met goede communicatieve vaardigheden. Je bent stressbestendig, flexibel, collegiaal en hebt gevoel voor humor.  Je hebt geen bezwaar tegen onregelmatige werktijden en slaapdiensten.

Ons Aanbod

Wij bieden je een relevante stageplaats met deskundige collega’s. Je krijgt een stagecontract met een vergoeding van € 400,00 bruto per maand vanaf 32 uur. Je krijgt een interne stagebegeleider toegewezen waarmee je jouw stageplan maakt en evalueert. We nodigen je uit voor de introductie en alle relevante activiteiten die zich in jouw stageperiode voordoen.

Informatie & Sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Evelien Kuiterman, Teamleider Cluster Verblijf (06) 54322907 evelienkuiterman@kenterjeugdhulp.nl

Kenter kijkt uit naar je sollicitatie!

 

  • Vacaturenummer 2202-514
  • Locatie Velsen-Noord
  • Start datum 19/09/2022
  • Reageren voor 31/10/2022
  • Contactpersoon Evelien Kuiterman, Teamleider
    0654322907

Solliciteren