Pleegzorgpret

Verhalen, anekdotes en foto’s. Maar ook tips voor leuke (betaalbare!) dagjes uit

 

Mijn pleegzoon zit in groep 8 en hoort de laatste tijd nogal eens de vraag, “naar welke school ga je straks”, zo ook laatst weer. Hij vertelde enthousiast dat hij naar het Technisch college gaat en dat hij er heel veel zin in heeft. Hij vertelde er meteen bij dat hij niet van leren houdt, “ik maak en ontwerp liever dan dat ik met mijn neus in de boeken zit”. Geraakt door zijn spontaniteit kwam de volgende vraag, “weet je al wat je later wil worden?”. Hij  antwoordt, ” Ja zeker, ik denk dat ik makelaar word”. Uhhhh makelaar? “Ja”, zegt hij vrolijk, “want die maakt van alles”. Na enige uitleg van mijn kant heeft hij toch maar besloten dat hij geen makelaar wordt. Wat het wel gaat worden ………………………, we wachten af.

 

Speelnatuur Tiengemeten: een ruig dagje uit voor het hele gezin

Waar ga je heen met 2 meisjes van 8- en 10- en 2 jongens van 11- en 14 jaar, een pretpark als  Efteling of Duinrel is best wel kostbaar met 6 personen en met de speeltuin doe je een 14 jarige geen plezier meer. Wij kozen op een droge en zonnige dag voor meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten of te wel, Speelnatuur Tiengemeten een ruig dagje uit voor het hele gezin. Het is voor alle vier de kinderen  verreweg het leukste uitje van de vakantie geworden, want wat is er leuker en lekkerder dan spelen in de modder, varen op een vlot  en glijden van de modderglijbaan. Kleding die echt vies mogen worden is een aanrader en met een extra setje schone kleding mee gaan ze, na zich gedoucht te hebben, weer heerlijk schoon naar huis. Klik op de link en je leest alles over de prijzen, openingstijden.  www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/tiengemeten/speelnatuur

 

 

 

 

 

De doos voor later

Wij hebben voor elk kind een doos gevuld met foto’s, zwemdiploma’s en anderen bewaardingetjes voor als ze later groot zijn. De aantrekkingskracht van die dozen is groot, nieuwsgierig naar wat er allemaal in zit willen ze heel graag in de doos kijken, maar op hun vraag of dat mag zeg ik nee, de doos is voor later, als jullie op jezelf gaan wonen dan krijgen jullie hem mee. Ik leg ze uit hoe leuk het dan is om alles na zoveel jaar weer te zien, maar het is duidelijk dat de jongste van 8 jaar dat toch anders ziet.

Dat de doos bleef rondspoken in haar hoofd werd een paar dagen later duidelijk. Ze vertelde ons hoeveel ze van ons houdt en dat ze vast van plan is om haar hele leven bij ons te blijven wonen en dat ze ook voor ons gaat zorgen als we oud zijn. Tja dan smelt je toch wel even, en als ze dan ook nog haar armpjes om je heen slaat en je een dikke knuffel geeft, is het gelukzalige gevoel compleet. En dan zegt ze ineens, nu ik toch altijd bij jullie blijf wonen kan je mij mijn doos ook vast  wel even geven. Gelukkig kwam er toen net een vriendinnetje aan de deur met de vraag of ze kwam buiten spelen en huppelend gaat ze de deur uit, de doos voor later, voor later achterlatend.